Salat er en bladgrøntsag, der er rig på vitamin A og K, og som har antiinflammatoriske egenskaber. Derudover kan salat bidrage til at sænke kolesterolniveauet, mindske angst og har mange antioxidantegenskaber. At dyrke salat i din smarte indendørs have er virkelig et sundt valg!
Planteinformation:
- Spiselig plante
- Spirer efter: 7-14 dage
- Klar til høst efter: 5-6 uger
- Optimal temperatur: 18°C – 24°C
Salat trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 22°C. Ved højere temperaturer kan spiringen blive hæmmet, og planten kan begynde at blomstre, hvilket kan give en bitter smag. Efter spiringen kan væksten virke langsom i starten, men den vil snart accelerere. Ingen grund til at udtynde frøplanterne – lad dem blot vokse!
For at opnå det bedste resultat, skal du kun bruge én lampearm, når du dyrker salat. Hvis lampen er for lav, kan planterne blive svedne, og hvis den er for høj, kan de blive lange og ranglet, hvilket reducerer udbyttet.
Vi anbefaler at høste hele kapslen efter cirka fem uger, men du kan også høste gradvist ved at plukke de største ydre blade efter tre uger. Fortsæt med at plukke blade, indtil planten har nået sin maksimale vækst på fem til seks uger.